Tilbage til nyheder

Social ansvarlighed betaler sig

07-02-2018

Søren Schøning

 

Søren Schøning fra Kellpo i Thisted har netop skiftet status fra elev til faglært værktøjsmager. Efter fire års læretid hos Kellpo, er han nu udlært, og selvom der er rift om de faglærte værktøjsmagere, bliver det Kellpo, der får lov at høste frugterne af hans elevtid.

Værktøjsmageruddannelsen er kategoriseret som en såkaldt ”fordelsuddannelse”, hvilket betyder, at man bliver uddannet til en branche, hvor der både nu og i fremtiden forventes at være stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft. Man bliver således uddannet til en branche, hvor jobmulighederne vil være særdeles gode efter endt uddannelse. Det faktum har dog ikke fået Søren Schøning til at overveje at søge nye ”græsgange”.

– Jeg er rigtig glad for, at jeg kan fortsætte hos Kellpo. Jeg har været glad for at være her og synes, at det er en virkelig god arbejdsplads. Arbejdsopgaverne er varierede, og jeg får mulighed for at prøve kræfter med stort set alle områder inden for mit fag. Samtidig er det en stor fordel for begge parter, at jeg kender arbejdsprocesserne og kollegaerne, og at jeg ved, hvordan tingene foregår her, lyder det fra Søren Schøning, som oprindeligt kommer fra Skive, men som – til trods for at han havde fået tilbudt en læreplads i Skive – valgte at rykke teltpælene op og flytte til Thisted for at starte som elev på Kellpo.

Vi har et ansvar
At Søren Schøning nu er udlært værktøjsmager giver ikke de store ændringer i den daglige drift på Kellpo, eftersom han fortsætter i en stilling som faglært værktøjsmager i virksomheden.

– Vi mener, at vi som virksomhed har et socialt ansvar i forhold til at uddanne de unge mennesker og tilføre nye, friske kræfter til branchen, og derfor har vi også typisk fire elever ansat. Værktøjsmagerbranchen har svært ved at skaffe faglærte medarbejdere, så det er da bestemt også i vores egen interesse, at vi tager elever ind og dermed sikrer, at der også fremadrettet vil være en pipeline af kvalificerede, potentielle medarbejdere. Selvfølgelig vil vi gerne selv høste frugterne af dén indsats, og derfor er vi også altid glade, når vi har mulighed for at ansætte vores udlærte elever i en fast stilling, fortæller Kjeld Pedersen, indehaver og direktør i Kellpo.

En anden ubetinget fordel ved at vedgå sig sit sociale ansvar og tage elever ind er, at man som virksomhed får en unik mulighed for at ”forme” potentielle nye medarbejdere.

– Det er en god mulighed for at sikre, at man får udviklet de kompetencer, man har behov for. Og når man kan fastholde eleverne i virksomheden efterfølgende, har man også sikret sig, at de kompetencer, man allerede har in-house, går ”i arv” og bliver videregivet til den nye generation, slutter Kjeld Pedersen.

Send os en forespørgsel